De gelukkige thuiswerkmoeder

Oké, ik zal meteen duidelijk zijn, natuurlijk ben ik niet altijd de gelukkige thuiswerkmoeder. Het is soms best lastig om werk en gezin te combineren met mijn eigen bedrijf. Wel gaat mijn blog deze keer over de thuiswerkende ouder. Ik wil delen wat het met me doet en wat het me brengt. Misschien inspireer ik je met mijn verhaal of maakt het de stap die je wilt maken makkelijker doordat ik mijn ervaringen met je deel.

Hoe het begon…

Mijn jongste zoon Vigo wordt aanstaande zondag 2. Het is dan ook ongeveer 2 jaar geleden dat ik serieus overwoog om naast mijn baan in loondienst voor mijzelf te beginnen met opdrachten vanuit huis zodat ik mijn werktijden en dagen flexibeler in kon gaan delen. Het leek me een uitkomst om mijn werk, waar ik ook echt heel gelukkig van wordt, te combineren met het ouderschap.

Werken wanneer ik wil

Thuiswerken geeft me de ruimte om mijn tijd flexibeler in te delen. Dit betekent dat ik mijn werkuren kan aanpassen aan de behoeften van mijn kinderen. Zo kan ik bijvoorbeeld overdag werken terwijl de kinderen op school of bij de kinderopvang zijn en in de avond de zorg voor hen op me nemen. Als ze dan in bed liggen, zet ik de laptop geregeld aan om nog even door te werken. Ook begin ik vaak ’s ochtends vroeg, zodat ik er al een paar uur op heb zitten voor ik de oudste naar school breng. Ook als een van de kinderen ziek is of ik een afspraak heb buitenhuis kan ik dit makkelijker inplannen. Hierdoor kan ik toch fulltime werken zonder dat het direct de zorg voor de kinderen beperkt. Dit geeft me veel vrijheid, zowel in tijd als uit financieel oogpunt.

Werken waar ik wil

Thuiswerken geeft me ook de vrijheid om te werken waar ik maar wil. Ik kan werken als de kinderen buiten spelen of als een van de kinderen ziek op bed ligt. Op maandag zijn mijn ouders bij ons thuis en op dinsdag is Vigo bij mijn schoonouders in Beuningen. Dit geeft mij extra veel tijd met mijn familie. Ik werk dan ook geregeld in Beuningen, zodat ik toch gezellig aan kan schuiven tijdens een korte pauze of de lunch. Ik ben een echt familiemens, dus dit zijn voor mij echt erg belangrijke momenten.

Werken hoe ik wil

Thuiswerken geeft me ook de vrijheid om mijn eigen werkomgeving te creëren. Ik vind het bijvoorbeeld erg fijn om in veel daglicht te werken en te werken in een ruimte waar een raam open kan. Nu klinkt dit als iets wat altijd wel kan. Toch merk ik dat in veel kantoorpanden ramen vaak niet open kunnen. Dit is voor even prima, maar als je daar dag in en dag uit in zit, werkt dat voor mij niet. Ook kan ik ervoor kiezen om me af te sluiten in een ruimte waar ik alleen zit. Als je je werkplek met iemand op kantoor deelt kan dit natuurlijk niet zomaar. Dit alles zorgt ervoor dat ik me beter kan concentreren en productiever ben.

Werken zonder in te leveren

Daarnaast biedt thuiswerken ook financiële voordelen. Ik kan meer uren werken zonder dat ik meer opvang moet afnemen bij de kinderopvang en bso, wat een grote kostenpost kan zijn. Dit betekent dat ik meer geld kan besparen en tegelijkertijd kan werken zodat ons gezin ook financieel gezond blijft.

Ik zeg: doen!

Ik hoop dat, als je overweegt om voor jezelf te beginnen, ik je heb kunnen laten zien dat het erg veel voordelen met zich meebrengt. Natuurlijk brengt zelfstandig ondernemen ook risico’s met zich mee, maar deze risico’s zijn voor thuiswerkers echter wel veel kleiner dan dat je bijvoorbeeld zzp’er bent in de bouw. Voel ik me niet fit? Dan duik ik tussendoor mijn bed in om even de rust te pakken. Zou ik mijn been breken? Dan kan ik nog steeds mijn werk uitvoeren. Oké, als ik een arm breek wordt het wel even lastig, maar de risico’s zijn dus echt wel kleiner. Thuiswerken biedt dus veel voordelen, vooral voor ouders. Het biedt de vrijheid om werk te combineren met het ouderschap, biedt financiële voordelen en biedt de vrijheid om een eigen werkomgeving te creëren. Het is echter ook belangrijk om op te merken dat thuiswerken niet voor iedereen de juiste keuze is. Sommige ouders geven er de voorkeur aan om buitenshuis te werken en hun kinderen naar de kinderopvang te brengen. Het is belangrijk om te kiezen wat het beste werkt voor jou en je gezin.

Wil je een keer sparren of meer weten over mijn werk en hoe ik het combineer? Stuur me een mail en we plannen iets in. Ik denk graag met je mee!

Kijk je ernaar uit om jouw omzet te verhogen en de werkdruk te verlagen?

Ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.