Kwetsbaar

De afgelopen maanden ben ik steeds meer medeondernemers gaan volgen. Ontzettend leuk en inspirerend maar soms ook heel erg confronterend. Ik vergelijk mezelf dan met andere ondernemers die het fantastisch doen op Instagram met ontzettend leuke verhalen, reels en posts. Mijn gevoel zegt dan, moet ik dit ook doen? Ik word daar best onzeker van en ik heb inmiddels het antwoord. Nee, ik moet dit niet. Ik wil doen wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Ik vind het ontzettend leuk om via de Socials te laten zien wat ik doe, en niet zozeer om te laten zien hoe goed het allemaal gaat, maar ik hoop juist anderen te kunnen inspireren, net zoals andere ondernemers dat bij mij doen.

Laat jezelf zien

Dat ik een jaar geleden had gedacht me kwetsbaar op te kunnen stellen via een blog had ik niet gedacht. Je wilt toch de beste kant van jezelf laten zien omdat het om je bedrijf gaat en potentiële opdrachtgevers. Maar inmiddels weet ik, mezelf laten zien is het allerbelangrijkste! Het afgelopen jaar ben ik mezelf dan ook meerdere keren tegengekomen. Ja, soms gaat er weleens wat mis, maar weet je? Erken het, leer van je fout en probeer het de volgende keer beter te doen. Iedereen heeft kwaliteiten, maar ook valkuilen en valkuilen liggen vaak dicht bij je kwaliteit. Pas als je je valkuilen ziet en er wat aan wil doen of alert bent, kun je het beste uit jezelf halen.

Kwaliteiten en valkuilen

Goed, bovenstaande is natuurlijk een beetje vaag omschreven. Ik zal het wat beter uitleggen. Soms ga ik te snel, en dat komt niet omdat ik dingen af wil raffelen of dat ik er geen energie in wil stoppen, dit komt doordat ik mijn werk zo leuk vind en dat ik er vol enthousiasme inga. Een van mijn kwaliteiten is dat ik snel kan schakelen, maar daartegenover staat mijn valkuil: soms te snel willen gaan. Meestal gaat dit goed, maar soms gaat dit dus ook weleens fout. Erg? Ja, want ik wil natuurlijk geen fouten maken. In dit geval had het te maken met een verkeerde link, en nee, de wereld verging niet, maar voor de docent in kwestie was het natuurlijk wel vervelend. Gelukkig kon het worden opgelost. Dit zijn wel leermomenten en weet je dat je soms even terug moet schakelen, zeker als je op wat onbekender terrein bent.

Toen ik in loondienst werkte, deed ik jarenlang hetzelfde en heb ik heel veel taken zelf uitgevogeld en opgezet. Nu zijn dingen nieuw en werk ik vaak volgens de richtlijnen van opdrachtgevers, nieuwe opdrachtgevers met een eigen mening en werkwijze, dit is mooi want je leert weer zo ontzettend veel, maar soms is het ook schakelen en moet je even een stap terug doen om na te denken of alles compleet is, of alles klopt.

Fouten maken, mag dat?

Nu vraag je je misschien af, waarom deel je dit? Schrikt het geen potentiële opdrachtgevers af? Mijn idee hierbij: als een opdrachtgever niet met me in zee wilt omdat ik mogelijk weleens een fout maak, heb ik die opdracht liever niet. Want als je altijd op je tenen moet lopen werkt dat niet fijn. Ik wil mijn werk doen uit passie, bevlogenheid en enthousiasme. En natuurlijk leer je van je fouten en zorg je dat het de volgende keer wel goed gaat. Maar hou in gedachten dat fouten maken mag.

Ik vind het spannend dit met jullie te delen, en ben erg benieuwd naar de reacties die hierop komen. Wat ik absoluut meer ga doen dit jaar? Me kwetsbaar opstellen want het voelt wel heel goed om dit nu te doen en op de knop plaatsen te drukken.

Kijk je ernaar uit om jouw omzet te verhogen en de werkdruk te verlagen?

Ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.