Wat geef jij nou?!

De tijd van cadeaus geven breekt weer aan. Wat mij betreft de beste tijd van het jaar. Het is bijna pakjesavond! Van de laatste maanden van het jaar geniet ik echt volop. Waar we in november beginnen met de magische Sinterklaastijd kunnen we in december echt los met het versieren van het huis, het kopen van cadeaus en in de watten leggen van je naasten.

Maar wat geef jij nou?

Kijk, wat ik aan mijn naasten moet geven vind ik niet zo heel lastig, je kent elkaar goed en weet wat een ander (over het algemeen) leuk vindt. Maar hoe zit dat met bijvoorbeeld collega’s en zakenrelaties? Daar wordt het vaak wat lastiger. En waar vroeger alcohol een veel gegeven cadeau is, is dat tegenwoordig toch niet meer zo vanzelfsprekend, want; alcohol is niet gezond. Maar denk dan aan een chocoladeletter met sinterklaas, of een advent kalender met chocolaatjes; ook niet de gezondste keuze, maar wel erg lekker. Dan hebben we natuurlijk de keuzekaart, waarbij iemand zelf een cadeau kan kiezen; een veilige keuze, maar niet heel erg origineel. Het blijft lastig om aan ieders verwachting te voldoen.

Dit vind ik ervan!

Als ik het zelf mag zeggen: ga naar een lokale winkel of horecagelegenheid; steun de lokale middenstand! Bespreek wat jij leuk vindt en wie je doelgroep is. Laat de mensen die in de zaak staan meedenken, zij zijn namelijk de expert op dit gebied en laat je adviseren. En nog beter, combineer een aantal producten bij verschillende winkels, of bijvoorbeeld een dinerbon van het lokale restaurant met die iets leuks uit die mooie cadeauwinkel in jouw stad of dorp. Natuurlijk kost dit even wat meer moeite dan die keuzekaart of een pallet flessen, wijn of chocola. Ik zeg, maak het persoonlijk, dan is het altijd goed, wat je ook geeft. Want de moeite die jij erin hebt gestoken, ziet de ontvanger ook.

Ik wens iedereen alvast heel veel voorbereidingsplezier en geniet van deze mooie tijd. Maak er iets persoonlijks van!

Kijk je ernaar uit om jouw omzet te verhogen en de werkdruk te verlagen?

Ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.