Van droom naar werkelijkheid

Afgelopen weken heb ik me echt kunnen focussen op mijn eigen bedrijf. Per 1 juni ben ik gestopt als stafsecretaresse Revalidatie in loondienst. De eerste week was het erg wennen om niet om 08:00 uur in te loggen en tot 17:00 uur door te werken. Ook was het gek om niet meerdere dagen in de week naar kantoor te gaan. Nu dat ik aan het idee gewend ben voelt het als vrij zijn. Vrij om te bepalen wanneer ik werk, tot wanneer ik werk, of dat ik nog even een boodschap tussendoor doe of net iets langer pauze neem voor die fijne wandeling. Ik ben blij dat ik de kansen heb gegrepen en dat ik alles uit mezelf kan halen. Maar dit is natuurlijk niet van de een op andere dag geregeld. Jarenlang droomde ik al over meer vrijheid. De vrijheid om zelf keuzes te maken, mijn tijd in te delen en te kiezen voor het werk wat ik doe en voor wie ik dit doe. In deze blog neem ik je graag mee in dit proces.  

Stap uit die comfortzone

Om je dromen waar te maken is het belangrijk om uit je comfortzone te stappen. Prikkel jezelf en zorg ervoor dat je jezelf uitdaagt. Wil je dit niet? Dan is dat natuurlijk ook een keuze. Houd jezelf altijd voor dat je niets moet. Je neemt beslissingen en maakt keuzes omdat je dit wil en omdat je je er goed bij voelt. Als je bij dat gevoel blijft, zal je blij zijn met de keuzes die je maakt. Ik wilde juist uit die comfortzone stappen. Ik wilde mezelf meer uitdagen en meer gevoel van vrijheid ervaren. Ik ben nieuwe contacten aangegaan en heb nieuwe projecten aangenomen. Het voelt goed om mijn horizon te verbreden. Mijn doel op dit moment is het zorgen voor een stabiele onderneming waarin ik bewuste keuzes maak hoe mijn werk eruit ziet en vooral ook voor wie ik werk. Is dit gevoel goed dan werk ik nog steeds aan mijn doel.

Bewaak je grenzen

De afgelopen periode heb ik veel gesprekken mogen voeren met potentiële opdrachtgevers. Waar het werk me in eerste instantie ontzettend aansprak, kreeg ik af en toe een minder goed gevoel bij de gesprekken. Ik heb er echt voor gekozen om naar dit gevoel te luisteren. Natuurlijk is het een luxe om dit te kunnen doen. Maar ik ben ervan overtuigd dat als er geen connectie is met je opdrachtgever of je gevoel is niet goed het geen sleutel is tot succes. Natuurlijk maakt het hierbij wel uit wat voor een werk je doet. Heb je een webshop of winkel dan is de connectie met je klant veel minder belangrijk als bij het werk als virtual assistant. Ik werk intensief met mijn opdrachtgevers samen dus die connectie moet er dan zeker zijn. Bewaak hierin je grenzen en verleg die grenzen wanneer het voor jou goed voelt.
Ik ben ontzettend blij en voel me bevoorrecht dat ik doe wat ik doe. Als ik nadenk over de stappen die ik zelf heb genomen wil ik je graag wat tips meegeven:

Mijn 6 tips om van je dromen de realiteit te maken

  1. Neem als uitgangspunt je droom
    Je dromen zijn er niet voor niets. Denk hier goed over na. Natuurlijk moeten dromen realistisch zijn, maar als het antwoord op de vraag is of je je dromen enigszins kan uitvoeren dan is mijn antwoord: Doe dit zeker!
  2. Denk goed na over de keuzes die je maakt
    Als je wat beter nadenkt over die droom dan zul je, als je dit wilt uitvoeren, keuzes moeten maken. Denk goed na wat de impact van die keuze is.
  3. Vertrouw op jezelf
    Luister naar jezelf en vertrouw op jezelf. Omstandigheden veranderen en als je daar afhankelijk van bent kun je daar behoorlijk door uit balans raken. Als je jouw kernwaarden als drijfveer gebruikt dan zal het gevoel altijd kloppen.
  4. Treed buiten je comfortzone
    Iets wat ik echt heb moeten leren is uit mijn comfortzone stappen. Maar alleen dan bereik je meer dan wanneer je binnen die comfortzone blijft. De dromen maak je niet waar als je doet wat je altijd al deed. Sta hierbij stil. Daarnaast is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Door jezelf uit te dagen leer je iedere dag weer meer.
  5. Kijk én leer van anderen
    Natuurlijk hoef je niet altijd zelf het wiel uit te vinden. In de meeste gevallen zijn personen je voor gegaan. Of dat nu bekenden van je zijn of onbekenden. Gebruik die informatie. Ga met mensen in gesprek die jouw droom al hebben waargemaakt. Gebruik ook je netwerk. Zijn er mensen binnen je netwerk die je misschien op weg kunnen helpen of je kunnen inspireren?
  6. Zet je ideeën om in een plan
    Last but not least; zet je ideeën om in een plan. Doe dit fysiek. Dus niet in je hoofd maar werk het uit op papier. Maak van ieder idee een actie en koppel hier een deadline aan. Doe dit zo concreet mogelijk.

Wil je een keer brainstormen over jouw dromen of wil je jouw dromen omzetten in een plan? Ik denk graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met me op!

Kijk je ernaar uit om jouw omzet te verhogen en de werkdruk te verlagen?

Ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.